Hoger in Google met Blockchain technologie?
  1. Home
  2. Hoger in Google
  3. Hoger in Google met Blockchain technologie?

Hoe de blockchain je kan helpen je SEO te verbeteren

Google is gek op inhoud van hoge kwaliteit. Als je wilt dat je website goed gevonden blijft worden is het noodzakelijk te investeringen in hoogwaardige content. Een goed geschreven artikel met de juiste zoekwoorden kan een website veel bezoekers, en dus vaak ook omzet opleveren. Hierdoor kan je stellen dat content een waarde vertegenwoordigd.


Veel content wordt tegenwoordig geknipt en geplakt, soms neemt men niet eens de tijd om een artikel deugdelijke te herschrijven. Op dit moment bestaat het internet uit heel veel knip en plakwerk, evenals “fake news” , onbetrouwbare informatie, malafide websites en ga zo maar door. Google doet zijn uiterste best om volgens allerlei manieren bezoekers te voorzien van betrouwbare en relevante informatie. In een ander artikel spraken wij al over het E.A.T principe van Google.


De vraag is nu, op welke manier kan jij je waardevolle en unieke content beschermen en op welke manier kan jij Google aantonen dat jouw site verifieerbaar legitiem is.
Een slimme ondernemer, Sebastiaan van der Lans heeft hier met behulp van de Blockchain een oplossing voor bedacht, Wordproof.


WordProof wil met blockchaintechnologie het vertrouwen in het internet terugbrengen. Wordproof bouwt aan een universeel Timestamp Ecosysteem. Een wereldwijde standaard waarmee het mogelijk wordt de betrouwbaarheid van de inhoud op internet te controleren. Met behulp van Blockchain technologie wil Wordproof zorgdragen dat content op jouw website te verifiëren is, beschermd wordt tegen plagiaat -het eigendom is onomstotelijk vastgelegd- en tevens zal Wordproof gezien de missie en visie van Google op termijn een hele belangrijke invloed op de zoekmachine optimalisatie kunnen hebben. Content kan immers als betrouwbaar en verifieerbaar bestempelt worden. De oplossing geeft tevens een mooi overzicht van alle wijzigingen van de informatie.


Wordproof heeft in ieder geval de Europese unie achter zich staan. WordProof is als eerste geëindigd in de pan-Europese wedstrijd ‘Blockchains for social good’ van de Europese Commissie en heeft daarmee 1 miljoen euro gewonnen.

Wat is nu eigenlijk de Blockchain?


De blockchain is een nieuw soort database, waarin transacties opgeslagen kunnen worden. Dat kunnen allerlei soorten transacties zijn. In het ene geval gaat het om betalingen met een digitale munt, in het andere om belangrijke gegevens die 2 partijen uitwisselen, zoals contracten, diploma’s of eigendomsbewijzen.
Een vrij complete uitleg over de blockchain is hier te vinden: https://www.blockchainnow.nl/blockchain-voor-dummies/

Uitleg over de Blockchain

Wil je dit artikel zelf controleren op authenticiteit?


Wij hebben een “timestamp” op alle relevante pagina’s en artikelen van deze website gezet. Dit is te herkennen aan dit logo:

Als je op deze link klikt zal zich onderstaand schermpje openen. Op dit schermpje is te zien dat de content van de betreffende pagina niet is aangepast en dus verifieerd is. Je kan ook doorklikken op de diverse links om zelf te controleren op de Blockchain hoe en wanneer deze transacties zijn gedaan. Deze verificatie is gezien de aard van de Blockchain onbetwistbaar. Je eigen goedkope en laagdrempelige manier om intellectuele eigendommen goed vast te leggen!

Wil jij ook Wordproof op je website? Klik dan hier